15 TATİL ERTELENDİ Mİ - YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN OLACAK



15 TATİL NE ZAMAN ERTELENDİ Mİ?...
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir
Son günlerde sosyal medya üzerinden yayılan ve herkesin diline dolanan, yarıyıl tatilinin 30 Ocak Cuma gününe alınacağı ve 15 gün olan tatilin yarıya indirileceği konusu hakkında Milli Eğitim Bakanlığından açıklama geldi.

Bilindiği gibi 2015 yarıyıl tatili yani 15 tatil 23 Ocak 2015 Cuma günü yapılacağı herkes tarafından bilinmekteydi. 

Geçtiğimiz günlerde Ocak ayının ilk günlerinde yağan kar nedeni ile okullar bir kaç gün tatil edilmişti. Yoğun kar yağışı nedeni ile okulların tatil olması, yaklaşan yarı yıl tatili ile ilgili bir çok asılsız haber çıkmasına neden olmuştur.

Okulların kar yağışı nedeni ile tatil olması, sosyal medya üzerinden yayılan bir habere göre 2015 yarıyıl tatili 30 Ocak 2015'e alınması ve bir diğer haber ise 15 gün tatilin yarıya indirilerek dengelenmesi haberleridir.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, konu ile ilgili açıklama yaparak haberin asılsız olduğunu bildirdi.

MEB Yarıyıl Tatili Açıklaması;
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yarıyıl tatilinin 30 Ocak Cuma 2015 tarihine ertelendiği haberleriyle ilgili  “eğitimin aksamaması adına sömestr tatilinin yarıya indirilmesini uygun gördüğünü” şeklinde yapılan haberlerin doğu olmadığını söyledi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Basın Müşaviri Aldülkadir Özkan ise “Bu haberler doğru değil. Bakanlığımız tarafından daha önce yayınlanan çalışma takvimine uygun olarak tüm eğitim kademelerinde okullar, 23 Ocak 2015 Cuma gününden itibaren yarı yıl tatiline girecek. 


26 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında da yarı yıl tatili yapılacak. 2. dönem ise 9 Şubat’ta başlayacak, Okulların 2. dönemi de, 12 Haziran’da sona erecek. Yani takvimde bir değişiklik söz konusu değil. 

Sayın Bakanımızın da eğitimin aksamaması adına sömestr tatilinin yarıya indirilmesini uygun gördüğünü şeklindeki haberler de tamamen asılsız. Velilerimiz ve öğrencilerimiz bu tür haberlere itibar etmesinler, Bakanlığımızın doğrudan açıklamalarını dikkate alsınlar ve resmi internet sayfamızı ve sosyal medya hesaplarımızı takip etsinler” şeklinde konuştu.


15 tatil ne zaman, yarıyıl tatili ne zaman, 15 tatil kısaldı mı, 15 tatil 23 ocakta mı 30 ocakta mı, yarıyıl tatili 30 ocağa mı alındı, 15 tatil 30 ocakta mı, 15 tatil kaç gün olacak, yarıyıl tatili kısaldı mı, yarıyıl tatili kar yüzünden yarıya mı indirildi, 15 tatil ne zaman başlayacak kaç gün sürecek

Etiketler: , , , , , , , , , .

Yorum Yaz