2015 YAZ SAATİ UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLIYOR - 2015 SAATLER NE ZAMAN İLERİ ALINACAK


SAATLER NE ZAMAN İLERİ ALINACAK...
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir.
Yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte her yıl yapılan ve her sene son kez yapılacak denen ve her yıl tekrarlanan yaz saati ve kış saati uygulamaları yine devam etmektedir. 

En son 29 Ekim 2014 tarihinde geçilen ve halen devam eden Kış Saati uygulaması Yazın gelmesi ile son bulacak. 


Her yıl Güneş enerjisinden daha fazla yararlanılmak için yapılan ve devam eden uygulama artık bu sene son kez denilen bu olay daha uzun yıllar devam edeceğe benziyor.

Şu sıralar herkesin aklında oluşan soru yaz saati uygulamasına ne zaman geçilecek, saatler ne zaman ileri alınacak ve saatler ileri mi geri mi alınacak gibi soruların sorulması üzerine, Yazın yaklaşması ile birlikte geçilecek olan Yaz Saati Uygulaması için ise açıklamalar ve hangi gün yapılacağı konusunda bilgiler verilmeye başlandı.


2015 Yaz Saati Uygulamasına Ne Zaman Geçilecek
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir.
Yaz Saati uygulamasına 29 Mart Pazar günü saat 03:00 da geçilecek. 

- Yani 28 Mart Cumartesi gününü Pazar'a Bağlayan Gece Saat 03:00'te Saatler 1 Saat ileri Alınacak


Saat UygulamasıTürkiye'de ne zaman hayata geçti?
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir.
Türkiye'de 1925 yılında 30 derece boylamının ulusal saate esas alınmasına karar verildi. 1978-1984 yılları arasında ise 45 nolu meridyen ulusal saat için esas alındı. 1984 yılında tekrar 30 nolu meridyen ulusal saat için esas alınmaya başlandı. Bu kararın gerekçesinde, 45 nolu meridyenin kullanılması ile sağlanan enerji tasarrufunun az olduğu fakat bankacılık ve benzeri işlemlerde Avrupa ülkeleri ile uyum sağlanması gerektiği ifade edildi. Buna karşın doğu ülkeleri ile benzer uyum sorunları daha da arttı.

Türkiye'nin AB'ye uyum süreci uygulamanın devamındaki en önemli etken durumunda bulunuyor.


2015 saatler ne zaman ileri alınacak, saatler geri mi alınacak ileri mi, 2015 saatlerin ileri alınması ne zaman olacak, 2015 yaz saati uygulamasına ne zaman geçilecek, 2015 yaz saati ne zaman başlıyor, yaz saati uygulaması ne zaman başlıyor, yaz saati uygulamasına hangi tarihte geçilecek, bu sene yaz saati uygulaması olacak mı, bu sene yaz saati uygulamasına ne zaman geçilecek, yaz saati uygulaması martın kaçında olacak, 2015 yaz saati uygulaması ne zaman başlıyor, saatleri ne zaman ileri alıcaz, yaz saati uygulamasının anlamı nedir, saatler neden ileri geri alınır,  bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir.

Etiketler: , , , , , , .

Yorum Yaz