WHATSAPP BİLGİSAYARDA NASIL KULLANILIR - WHATSAPP MESSENGER BİLGİSAYARA KURULUMU NASIL

whatsapp, whatsapp messenger, whatsap bilgisayarda nasıl kullanılır, bilgisayarda whatsapp kullanmak nasıl, bilgisayara whatsapı nasıl kuracağız, watsapı bilgisayarda kullanmak, bilgisayara watsap nasıl kurulur, watsapp mesencer, whatsapp messenger pc yüklenmesi, whatsapp masaüstü programı, whatsapp bilgisayar kullanımı

WHATSAPP'I BİLGİSAYARDA KULLANMAK...

Son zamanların en çok kullanılan anlık mesajlaşma programlarından olan Whatsapp milyonlarca kullanıcısı ile zirvede yerini korumaktadır.

Hemen hemen her akıllı telefonda olan ve günümüzde herkesin kullandığı program olan Whatsapp, internet üzerinden yapılan popüler mesajlaşma uygulamasıdır ve her geçen gün Whatsapp ile ilgili bir yenilik çıkmaktadır. 

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde whatsapp messenger, diğer bir sosyal medya kralı olan Facebook tarafından satın alınmış ve çok yüksek bir fiyat ile gündeme gelmişti. 

Facebook tarafından satın alındıktan sonra bir çok yenilik ve güncelleme ile her geçen gün yenilenen Whatsapp Messenger tüm bu yeniliklerin yanı sıra kullanıcılar tarafından merakla beklenen ve en çok sorulduğu sorulardan bir tanesi whatsapı bilgisayardan kullanmak istediğidir. 

Daha önceki bir yazımızda whatsapp'ı bilgisayardan kullanmak için gerekli olanları paylaşmıştık. Bir program aracılığı ile kullanılan ama bunun için tek numara ile tek mesenger kullanma şartı vardı. Yani whatsapp bilgisayara kurulduğunda sadece bilgisayarda kullanıyordu. Şimdi ise artık tek numara ile hem bilgisayarda ve hemde telefonda kullanmak artık çok kolay oldu.

Whatsapp'ı Bilgisayarda Kullanmak İçin Gereken

Whatsapp'ı bilgisayarda kullanmak için yapacağız işlemler şu şekildedir. 

- Öncelikle whatsapp menüye girerek, Whatsapp Web seçeneğini görmeniz gerekmektedir. 
- Eğer menüde bu seçenek yoksa hemen google play store'ye girerek whatsapp messenger güncelleştirmeniz gerekmektedir. 
- Güncelleme işlemini yaptıktan sonra whatsapp menüde yukarıda dediğimiz whatsapp web seçeneğini göreceksiniz. 
- Bu seçeneği gördükten sonra https://web.whatsapp.com/ adresine girerek yada buraya tıklayarak yeni açılacak olan internet sayfasında karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. 


- Whatsapp menüsünden whatsapp web seçenegini tıkladığınızda telefonunuzda kare kod tarama ekranı açılacak tek yapmanız gereken ise o, QR 
kodunu telefona okutmanız olacaktır.
- Sonrasında ise whatsaap messengeriniz olduğu gibi bilgisayar ekranında olacak, yani bir internet sayfası üzerinden konuşmalarınıza kaldığı yerden devam edebileceksiniz. 

Aynı telefonda olduğu gibi gelen mesajlarınız size bildirilecek yani görebileceksiniz ve telefonda kullandığınızdaki mavi tık yani görüldü olayı bilgisayarda da olacak ve çevrim içi, çevrim dışı bildirimleri de yer alacak, kısaca telefonda kullandığınız her şey aynen devam edecek.

Bu Whatsapp'ın bilgisayarda kullanılma programı ile artık iş yerinde ve çalışma ortamınızda telefonunuzu elinize almanız gerekmeyecek ve gereksiz yere şarjınız bitmeyecek.

Etiketler: , , , , , , , .

Yorum Yaz