HANGİ ÜLKELER NE ZAMAN 3 GÜN KARANLIKTA KALACAK - DÜNYA NE ZAMAN 3 GÜN KARANLIK KALACAK

DÜNYA NE ZAMAN 3 GÜN KARANLIKTA KALACAK...
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir
Dünyada yaşanan doğa olayları her zaman insanoğlunun ilgisini çekmiştir. Güneş tutulması, Ay Tutulması gibi olaylar hep merak edilerek hepimizin ilgisini çekmiştir. Tüm bu olaylara ek olarak son zamanlarda konuşulan ve hepimizde hem merak ve hemde korku uyandıran Güneş Fırtınası olayıdır. 

Güneş Fırtınasının olması son zamanlarda konuşulan ve hakkında bir çok söylentileri beraberinde getirmiştir. Güneş fırtınası nedir, nasıl oluşur, neden olur gibi soruların cevaplarını yazımızın devamında açıkladık, Fakat en önemli olan konu ise söylentilere göre güneş fırtınası olduğu zaman yani bu 3 gün süreceği belirtiliyor. Bu 3 gün de 21, 22, ve 23 Aralık 2014 tarihleridir. Güneş fırtınasının oluşacağı bu 3 günde dünyanın yarısı 3 gün boyunca karanlık olacak ve güneş göremeyecektir. Mayaların kehanetlerinden biri olan dünyanın 3 gün karanlıkta kalacağı ve güneş yüzü göremeyeceği kehaneti ile bağdaştırılan bu olayı ABD'nin Uzay ve Havacılık Dairesi NASA'nında doğruladığı belirtiliyor. 

Nasa son 50 yılın en büyük güneş fırtınasına hazır olun diyerek geçtiğimiz günlerde tüm dünyayı bu büyük güneş fırtınası hakkında uyardı. NASA'nın Başkanı Charles Bolden, "Dünya ilk kez bu kadar uzun süre karanlıkta kalacak" dedi.
Yetkililerden gelen açıklamalara göre güneş fırtınası Dünya'yı tam olarak 21 Aralık'ta etkilemeye başlayacak ve bu durum 3 gün sürecek. 21, 22 ve 23 Aralık tarihlerinde Dünya'nın bir bölümünün Güneş yüzü görmeyeceğini bildirdi.
Diğer taraftan bu güneş fırtınasının uydu haberleşme sistemlerine de zarar vermesi bekleniyor. Bu sürede bu sistemler durabilir, Kuzey Yarım Küre'de GSM Şebekelerinin büyük bölümü hasar görebilir, uydu TV yayınları durabilir ve internet erişimi kesilebilir. diyerek açıklamada bulundu. 


Güneş Fırtınasının oluşacağı tarihte merak edilen başka bir konu ise bu güneş tutulmasının olduğu zaman hangi ülkeler 3 gün karanlık olacak hangi ülkeler gündüz olacak ve dünyanın nerelerinde etki gösterilecek konusu ile ilgili sorulardır. Merak edilen bu soruların cevapları hakkında henüz bir açıklama yok fakat ilerleyen günlerde konu ile ilgili açıklama olduğu zaman sizlerle paylaşacağız.


Güneş Fırtınası Nedir? : bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir
Güneş tam anlamıyla bir alev topudur. Aslında Güneş sürekli patlamalara maruz kalmaktadır. Güneş yüzeyinde yanma ve patlamalar sonucu oluşan gazlar bir süre sonra birikmeye başlar. Bunun sonucunda ise Güneş daha büyük bir patlama ile Güneş Fırtınasına sebep olur. Bunun sonucunda da etrafına büyük bir gaz ve toz bulutu oluşturduğu gibi; etrafında bulunan sferoidler de bunlardan etkilenir, parçalanır veya tamamen yanar. Son olarak da atmosfere çok büyük bir gaz ve madde salımı ortaya çıkar. Güneşin yüzeyine bugün bakıldığı zaman her saniye binlerce nüklüer patlama olduğu gözlemlenmektedir.

Güneş Fırtınasının Sonuçları Neler? : bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir
Güneşin de içerisinde büyük bir radyasyon bulundurduğu ve patlamalarına bunun da etken olduğu bilinmektedir. Patlamalar sonucu ise bu radyasyon uzayda açığa çıkmaktadır. Fakat itim gücünün kuvvetine bağlı olarak belli bir mesafeyi katetmektedir. Fakat Güneş Fırtınası sonucu açığa çıkacak büyük enerji bu mesafenin büyük ölçüde artmasına sebep olacaktır. Bunun sonucunda da erişebildiği bölgelerdeki uydu ve frekansların yayılımlarına etkisi çok büyük olacaktır. Dalga boylarının kırılması ve etkilenmesi sonucu Dünyamızda da bir takım etkiler beklenmektedir. Nasa bilim insanlarının yaptığı açıklamalar doğrultusunda özellikle Kuzey Yarım Kürenin GSM ve uydu frekanslarının bozulacağını söylemişlerdir. Buna bağlı olarak belli bölgelerde elektrik, internet ve uydularda kesintiler yaşanabilir.


dünya ne zaman karanlık olacak, 3 gün karanlık kalacak ülkeler hangileri, hangi ülkeler karanlıkta kalacak, güneş fırtınası nedir, güneş fırtınası ne zaman olacak, güneş fırtınasının önemi ve zararları neler, güneş fırtınası hakkında bilgi, 21 aralıkta dünya karanlık mı olacak, 21 aralıkta hangi ülkeler karanlıkta kalacak, karanlıkta kalacak ülkelerin listesi, güneş fırtınası sebebi ile karanlıkta kalacak ülkeler, karanlık ne zaman olacak, hangi tarihte nereler karanlıkta kalacak, dünya kaç gün karanlık olacak, neden dünya karanlık olacak, dünya neden karanlıkta kalacak, dünya karanlık neden olacak, ne zaman 3 gün karanlık olacak, 21 aralıkta okullar tatil mi, 22 aralıkta okul var mı, 23 aralıkta neler olacak, dünya karanlık olduğunda okullar olacak mı, 

Etiketler: , , , , , , , .

Yorum Yaz